Så ont och så roligt

Jag har en fantastik vår ur många perspektiv. Jag trivs på jobbet och har fått nya roliga ansvarsområden. Skall förutom min apotekarroll också börja arbeta som säljcoach i den regionen som jag nu jobbar i dvs. Uppsala med omnejd. Känner verkligen att det finns ett behov av att lära sig ta hand om våra kunder på alla bästa sätt. Idag går ju apoteken igenom en förändring utan dess like. Man kan köpa receptfria läkemedel på flera olika ställen och dessutom via nätet. Vi måste visa att det är värt att komma till oss och få professionell hjälp. Personligen ser jag inte hur vi skall kunna nå upp till målen med bättre läkemedelsanvändning i Sverige när du kan köpa läkemedel precis överallt. Nästintill alla tar något läkemedel idag och har man inte kunskapen är det lätt att tro att alla receptfria läkemedel är ofarliga. Så är det ju verkligen inte. Vi måste därför på apoteken visa att det är värt att komma och handla personligen av oss. Jag hoppas att jag lyckas entusiasmera personalen på samma sätt som jag brinner för detta ämne.
Jag brukar lyssna på Rix FM på morgonen och de hade då diskussion angående om hur mycket bättre det är i Amerikanska apotek där man kan köpa läkemedel som faktiskt gör en friska. Konstigt resonemang, men det är ju lätt att säga då man inte har kunskap i själva ämnet. Nej, det är inte sant att vi har mindre läkemedel i Sverige än i USA, MEN vi har striktare lagar. Vi säljer inte ens lätt narkotika receptfritt. Det tycker jag är bra, och det står jag för! Jag träffar människor nästan varje arbetsdag som jag märker är mer eller mindre läkemedelsberoende. Att vi får mera kontroll över all narkotika ser jag inte på något sätt som sämre. Snarare tvärt om. (Sedan vet jag att det säljs bantningspiller som mer eller mindre är hälsofarliga. Dessa säljs inte i Sverige pga biverkningsrisken)Annars har jag nyss skickat in min FA-skattsedel som gör att jag snart kan titulera mig egenföretagare.  Nu skall jag ut och prata inför människor och föreläsa! Så roligt!

På de föreläsningar jag hållit hittills har det varit så roligt och inspirerande. I Hamnkyrkan i Hillerstorp kom det runt 175pers, trots att de inte annonserat. Alla var verkligen med och förutom att bara prata så sjöng jag tillsammans med Tomas några låtar också. Det brukar alltid vara ett uppskattat avbrott. Det var dessutom väldigt mysigt att träffa alla gamla vänner som kom dit och som fortfarande bor kvar.
image description


image description


image description


Bilderna är ifrån Hamnkyrkan i Hillerstorp
Nästa väntande föreläsning är i Dala-Järna på kämpudden tisdagen efter midsommar. Kan tänka mig att det var den 26 juni. I höst blir det fler föreläsningar hoppas jag. Jag föreläser som sagt både om mitt livs äventyr men också om äventyret i Mot alla odds. Är det någon som är intresserad av mer info kan ni självklart kontakta mig. Skriv gärna er mailadress här så kontaktar jag er.Det enda som tynger mitt liv är att ryggen känns som den skall gå av…. Men men men….


Kommentarer
Postat av: Annelie

Hoppas de känns bättre me ryggen nu. De va ju ett tag sedan du skrev :) Men hoppas gör ja iaf. :) Inget kul o ha ont hela dagarna

2012-07-11 @ 20:17:40
URL: http://eilenna.blogg.se
Postat av: vispen

Hej Lena!
Jag ville bara skriva att jag har läst några inlägg i din blogg och att det fick mig att känna mig gladare. Vilken tur att det finns så pass positiva människor som du. Jag såg inte tv-programmet Mot alla odds. Har däremot hört en hel del om det och diskuterat det med mina vänner. Vi får se om jag söker dit eller till något annat tv-program i framtiden. Jag tycker om att träffa mya människor, utmaningar och att samarbeta så kanske:) Däremot ser jag det inte nödvändigt att delta i ett program med andra som har funktionsnedsättningar utan jag tror att jag skulle upskatta Robinson, Körslaget eller Melodifestivalen minst lika mycket.
Lycka till med livet och jobbet!
Kram Vispen

2012-09-03 @ 12:34:07
URL: http://vispen91.blogg.se
Postat av: Lisa Bäckman

Hej!
Vi jagar en förläsare till en work shop vi ska ha i höst och vill få mäniskor att våga tänka annorlunda. Hur är det? Föreläser du fortfarande?
Med vänlig hälsning Lisa

2015-08-13 @ 08:22:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback