Kort är alltid kul

Publicerat: 2012-10-22 | 00:45:00 i Mitt dagliga liv
 

BIld tagen för Svenska kyrkans tidning i Huddinge

Riktigt länge sedan nu

Publicerat: 2012-10-22 | 00:33:04 i Föreläsningar

Ja, vart skall man börja skriva när det var så länge sedan. Det har hänt mycket sedan sist.  Jag har varit ute och föreläst på många platser i Sverige och det har varit så underbart roligt. Dessutom har jag fått andra arbetsuppgifter på jobbet vilket har stärkt mig mycket. Det är så roligt när man får utveckla sig. Jag fullständigt älskar att gå vidare och förkovra mig i nya saker. Varje gång man föreläser har det känts bättre och bättre. Jag har dessutom fått förmånen att få sjunga inför en massa människor vilket jag tycker är väldigt roligt.

 

Höll en föreläsning för NHR (Neurologisk Handikappades Riksförbund) i Smålandsstenar vilket gick riktigt bra. Detta trots att Dennis blev sjuk som skulle ha kommit och pratat tillsammans med mig. Så tråkigt! Jag hade verkligen sett fram emot att träffa honom.

 

Det var en heldag som först innehöll en workshop inriktad mot kommunen och hur det ofta ser ut för dem med funktionsnedsättningar. Jag talade utifrån mina egna erfarenheter. Främst poängterade jag hur viktigt jag tror det är att få människor med funktionsnedsättningar aktiva i olika sporter. Min erfarenhet är att man på detta sätt stärker sina muskler som gör det lättare på alla sätt i sitt dagliga liv. Det är också viktigt med sport i hur man tvingas ta hänsyn och ställa upp för de andra i laget. Dessutom får många också inspiration om man träffar andra i liknande situationer som har utbildning och arbete.

 

Tyvärr är det ofta väldigt dyrt att börja med många av de sporter som finns. En basketstol kostar runt 40 000kr. Det är i princip ingen familj med ett barn som har en funktionsnedsättning som har de pengarna. Dessutom finns det bara träningsmöjligheter i de stora städerna. Jag tror att det är en nyckel för många att börja träna och därmed växa. Jag upplevde detta med många barn när jag arbetade med Rekryteringsguppen som har läger för både barn och vuxna med ryggmärgsskador. När barnen väl fick krav på sig att klara sig själva genom att lära sig att klä på sig själva, hämta mat själva m.m. så blev se så stolta. Nästintill alla föräldrar var överraskade över vilka fantastiska framsteg deras barn hade gjort bara på en vecka.

 

 

Alla har vi egna erfarenheter i livet vad det innebär att ha ett funktionshinder. Antingen synligt eller osynligt. Själv vägrar jag att ha ett sämre liv. Det kanske är annorlunda på flera sätt, men inte sämre. 


RSS 2.0