Så ont och så roligt

Publicerat: 2012-05-20 | 22:22:45 i Föreläsningar

Jag har en fantastik vår ur många perspektiv. Jag trivs på jobbet och har fått nya roliga ansvarsområden. Skall förutom min apotekarroll också börja arbeta som säljcoach i den regionen som jag nu jobbar i dvs. Uppsala med omnejd. Känner verkligen att det finns ett behov av att lära sig ta hand om våra kunder på alla bästa sätt. Idag går ju apoteken igenom en förändring utan dess like. Man kan köpa receptfria läkemedel på flera olika ställen och dessutom via nätet. Vi måste visa att det är värt att komma till oss och få professionell hjälp. Personligen ser jag inte hur vi skall kunna nå upp till målen med bättre läkemedelsanvändning i Sverige när du kan köpa läkemedel precis överallt. Nästintill alla tar något läkemedel idag och har man inte kunskapen är det lätt att tro att alla receptfria läkemedel är ofarliga. Så är det ju verkligen inte. Vi måste därför på apoteken visa att det är värt att komma och handla personligen av oss. Jag hoppas att jag lyckas entusiasmera personalen på samma sätt som jag brinner för detta ämne.
Jag brukar lyssna på Rix FM på morgonen och de hade då diskussion angående om hur mycket bättre det är i Amerikanska apotek där man kan köpa läkemedel som faktiskt gör en friska. Konstigt resonemang, men det är ju lätt att säga då man inte har kunskap i själva ämnet. Nej, det är inte sant att vi har mindre läkemedel i Sverige än i USA, MEN vi har striktare lagar. Vi säljer inte ens lätt narkotika receptfritt. Det tycker jag är bra, och det står jag för! Jag träffar människor nästan varje arbetsdag som jag märker är mer eller mindre läkemedelsberoende. Att vi får mera kontroll över all narkotika ser jag inte på något sätt som sämre. Snarare tvärt om. (Sedan vet jag att det säljs bantningspiller som mer eller mindre är hälsofarliga. Dessa säljs inte i Sverige pga biverkningsrisken)Annars har jag nyss skickat in min FA-skattsedel som gör att jag snart kan titulera mig egenföretagare.  Nu skall jag ut och prata inför människor och föreläsa! Så roligt!

På de föreläsningar jag hållit hittills har det varit så roligt och inspirerande. I Hamnkyrkan i Hillerstorp kom det runt 175pers, trots att de inte annonserat. Alla var verkligen med och förutom att bara prata så sjöng jag tillsammans med Tomas några låtar också. Det brukar alltid vara ett uppskattat avbrott. Det var dessutom väldigt mysigt att träffa alla gamla vänner som kom dit och som fortfarande bor kvar.
image description


image description


image description


Bilderna är ifrån Hamnkyrkan i Hillerstorp
Nästa väntande föreläsning är i Dala-Järna på kämpudden tisdagen efter midsommar. Kan tänka mig att det var den 26 juni. I höst blir det fler föreläsningar hoppas jag. Jag föreläser som sagt både om mitt livs äventyr men också om äventyret i Mot alla odds. Är det någon som är intresserad av mer info kan ni självklart kontakta mig. Skriv gärna er mailadress här så kontaktar jag er.Det enda som tynger mitt liv är att ryggen känns som den skall gå av…. Men men men….


Mormor

Publicerat: 2012-05-11 | 21:37:11 i Mitt dagliga liv

I onsdags begravdes min mormor. En stålgumma som överlevt både en stroke och diabetes under en lång tid. Nu fick hon äntligen vila. Det märktes att hon ville komma till himlen och träffa morfar. Det var en mycket fin ceremoni och mycket sång och fina tal. Det enda som jag kände var att det är så synd att vi inte träffas mer i familjerna och alla kusinerna. Det är verkligen mysigt att träffa sin släkt.

 

Jag fick åka med Mikael och Susanne ner till Småland vilket var väldigt roligt. Mikael är min morbror och jag har knappt träffat hans barn, dvs mina kusiner förut. Det var mysigt att lära känna många nya kusiner. Får hoppas på att det blir fler gånger vi ses i framtiden.

 

 

Min mormor hon var 150cm kort

Min mormor hade alltid mål i mun (i alla fall när hon var yngre)

Min mormor älskade barn

Min mormor bakade världens bästa bullar

Min mormor gjorde världens godaste palt

Min mormor använde korsett

Min mormor hade alltid klänning

Min mormor kom från Norrland

 

Hemma i Småland är det så vackert nu med mattor av vitsippor som pryder marken. Nedan ser ni ett kort från mammas och pappas omgivning där de bor. Så mysigt med massa fågelkvitter. Sedan en bild på Ellie min brorsdotter. Så sööööt!

 

image description

image description

 

 

ps.

Tack till dig som gav mig dagens ros i Värnamo Nyheter! Det värmer verkligen ;)

 

KRAM


Vårtal i Voxtorps hembygdspark

Publicerat: 2012-05-01 | 11:52:56 i Mitt dagliga liv

Tänkte att jag skulle skriva ner det tal som jag höll igår i Voxtorps hembygdsgård. Det var ett härligt väder och runt 125st personer kom för att lyssna till Voxtorps kyrkokör och för att Hurra för våren. Jag blir alltid så lycklig av att höra de klassiska vårsångerna sjungas som ¨ut i vår hage¨ och ¨första maj, välkommen¨.

Vårtal 2012 i Voxtorps Hembygdspark

Ännu en vinter har gått och äntligen är våren här. Kylan och mörkret byts ut mot ljus och nytt liv. Fåglarna kvittrar igen och man kan nästan tro att man vaknar upp i ett exotiskt land när man väcks kl 5 på morgonen av allt fågelkvitter. Det är som om fåglarna manar oss att komma ut i naturen igen efter allt innesittande i vinterns kyla.

Själv kan jag äntligen åka långa sträckor och träna och njuta av naturen. Att sitta i rullstol är för mig under en snöig vinter ofta förknippat med jobbiga situationer;
-Man blir kall om benen.
-Man fastnar då det ofta är dåligt skottat.
- Man får mycket nervsmärtor.

Om man vill kan listan göras lång. Detta gör att man VARJE DAG MÅSTE GÖRA ETT VAL, ETT VAL ATT SE DET POSITIVA I LIVET.

Under vintern är det så enkelt att gräva ner sig i sina bekymmer. Nästa varje dag på jobbet träffar jag någon som har valt att stanna kvar i vinterns dystra stämningsläge. De pratar varje dag om hur dåligt de mår, de klagar på allt de kan och väljer att rulla sig i all dynga som livet har att bjuda på.
Det finns människor som mår bra av att se andra må dåligt och har som hobby att tala illa om andra människor. Det finns människor som är långsinta och sällan förlåter andra.
Vad det än är så har de valt att stanna kvar i bitterhet över livets orättvisor. 

Vi känner alla igen oss mer eller mindre i något av det jag nyss räknade upp. Ingen är ofelbar och kanske har just du trillat ner i någon av alla dessa diken?
Kanske går du och drar på saker i ditt liv som du inte behöver? Kanske har du under flera år gått runt och fokuserat på allt negativt i ditt liv?


Våren bjuder på vackra växter i många olika färger och former. Snödropparna är de första envisa blommorna som trotsar vinterns mörker och kyla. Efter dem kommer blåsipporna och krokusarna i härliga färger som gör att man blir glad. Snart ser vi vackra vitsippor och träd som får små ljusgröna blad.

Det är vackert med alla olika växter precis som det är vackert med alla olika människor.
När jag var i Afrika fick jag träffa otroligt härliga människor. De var så glada trots att de ägde så lite. De gick i sin nyfikenhet fram och pratade och kände på oss som var så olika dem. Istället för att vara rädda kom de fram för att lära sig mer. De hade något som vi så ofta saknar - tiden för att se varandra -

Liksom de skiljer sig från oss i hudfärg så skiljer vi oss alla ifrån varandra i hur vi tänker och känner. Det är detta som gör oss så unika och så värdefulla. Liksom det är vackert med en rabatt med olika slags blommor så är det vackert med olika slags människor. Vi är alla liksom en nyutslagen vårblomma, det är bara att vi måste inse det själva.

Jag läser ifrån Psaltalen 139:13, 17. Här står det hur underbart du och jag är skapade och hur vi skall se varandra.

13.Ty du har skapat mina njurar, du sammanvävde mig i min moders liv. Jag tackar dig för att jag är danad så övermåttans underbart: ja underbara äro dina verk, min själv det det så väl.

17. Hur outgrundliga är inte för mig dina tankar, o Gud, hur stor är inte deras mångfald.

När vi inser att vi alla behöver varandra tror jag att vi kan gå vidare och bli hela. Det är sällan som man mår så bra som när man har fått hjälpa en medmänniska. Vi är skapade i mångfald och alla har något att ge. Vi blir tillsammans som vårens underbara och blomstrande natur.


Du kanske känner dig som en vissnad amarylis och har fastnat i ett dåligt mönster?

Gör som våren - ta nya tag och väx som människa. Våga kämpa som den första snödroppen. Kanske är det tufft i  början, men våga trotsa vintern i ditt liv. Efter ett tag går det lättare och till sist kommer du att blomstra.

 Ge av det du har.
- hjälp andra, det hjälper även dig själv att komma vidare.
- Sluta tala illa om andra.
- Skriv upp och fokusera på det som du är bra på och utveckla det.
- Jobba med dina tankar och så ofta du tänker negativt så säg STOPP, jag är en positiv person.Lika ofta som jag träffar negativa människor så träffar jag positiva. Masoud som många känner igen från Mot alla odds var med i discoteksbranden i Göteborg. Han hade omfattande brännskador över hela kroppen och är en person som verkligen skulle ha kunnat gå ner sig totalt. Men han har valt att gå vidare och spred glädje till alla i gruppen. det trots att han bara har 13% syn kvar och en bortbränd hand. Madde som gick igenom en svår cancerperiod i sitt liv var också en otroligt energigivande person trots sina smärtor och ett bortopererat ben.


Jag vill utmana dig nu att tillsammans med våren göra ett val.
- ett val att välja att leva fullt ut
- ett val att välja det positiva
- ett val att gå ur flera års negativt tänkande
- ett val att göra det du inte trodde var möjligt

Jeremia 29:11 säger

Jag vet väl vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och icke ofärdens, till att ge er en framtid och ett hopp.


Även om inte du tror att det är möjligt så vet jag att det är det. Även om du säger att det är mot alla odds så tror jag att du klarar det.

Anta utmaningen att växa och leva fullt ut samtidigt som vi nu utbringar ett fyrfaldigt leve för våren, den leve:

HURRA HURRA HURRA HURRA!!!


RSS 2.0