SVT

Publicerat: 2012-01-20 | 12:29:22 i Mot Alla Odds
Glöm för allt i världen inte att sufa in på SVT hemsida www.motallaodds.se och SVTplay Mot alla odds på och kolla in våra egna videodagböcker och andra roliga saker som man endast kan se där!

Om du missat något program eller bara vill se dem igen kan du såklart också se dem.


Sedan har jag medverkat i andra program på SVT och pratat om programmet.

Titta på:

Go'kväll med mig och Leif

Gomorron Sverige. Jag och Masoud

Aftonbladet

Publicerat: 2012-01-20 | 12:04:52 i Mot Alla Odds
Vi i Mot Alla Odds har varit med i aftonbladet. Kolla gärna på länkar nedan om ni är intresserade


Webb TV om min olycka
Artikel om underbara Madde
Artikel om mig
KRAM Lena

Debatt

Publicerat: 2012-01-20 | 11:37:59 i Mot Alla Odds

Denna vecka har det verkligen smällt till. Jag är med överallt känns det som och programmet sågs av hela 1,1 miljoner tittare! Stort!Jag kunde verkligen aldrig tänka mig att det skulle bli en sådan genomslagskraft som det har blivit. Än så länge har det varit ganska lugnt med debatter runt omkring programmet, men i radio P1 har det ändå varit en liten debatt mellan David Lega och Finn Hellman. Jag bifogar filen nedan.


Sveriges Raio P1

 

Det behövs att vi diskuterar för att få upp problem till ytan och för att få till förändringar i samhället. Finn Hellman som är ultrakritisk till programmet tar människor med funktionshinder till ett sådant seriöst plan att det nästan blir humoristiskt. Jag håller verkligen inte med om att vi har fått vara med i programmet endast för att vi har funktionsnedsättningar. Snarare har det varit att de har tittat på våra personligheter och vad vi vill förmedla med att vara med i programmet.


En annan aspekt som jag tycker är viktig är också det vi kan ge till barn och unga. Jag har hört lärare som i stället för att ha lektion har visat sina elever programmet bara för att det förmedlar något mer än vad de flesta program på TV gör idag. I stället för att mobba varandra så ville vi stärka varandra, istället för att rösta ut någon ville vi hjälpa fram någon. Att det sedan också kan bidra till att vidga vyerna för många, både barn och äldre som inte själva har träffat någon med diverse funktionshinder är ju dessutom fantastiskt bra.


Jag har sedan 2003 jobbat mig fram dit jag är idag för att visa att jag vill respekterad som vilken person som helst. Det blir jag fortfarande inte, men jag kommer fortsätta kämpa för att förändra Sveriges syn. Jag har ett synligt funktionshinder, men det är så många som har dolda funktionhinder som är minst lika jobbiga. Varje dag träffar man människor på jobbet som har sina begränsningar på olika sätt. Jag tror att vi alla vill bli sedda för de styrkor vi har och inte för våra svagheter.Jag vet att bl.a. Anna Bergholts har varit emot programmet. Men i slutändan så vill vi egentligen samma sak. Vi vill att människor med funktionsnedsättningar skall på ett naturligt sätt synas och finnas med i Media som t.ex. programledare och radiopratare. Inte för att vi har ett funktionhinder utan för att vi är kompetenta. Jag hoppas att Mot alla odds kan vara ett program som leder till just detta. Kanske får någon av oss i gruppen t.o.m. ett erbjudande om att jobba i TV eller radio. Jag skulle inte tacka nej till ett sådant erbjudande i.a.f.


Det är roligt att programmet väcker en debatt och jag hoppas på att det blir mer debatt som håller en hög klass utan smutskastning på varann-- Jag hoppas verkligen att ALLA människor både med eller utan funktionshinder blir inspirerade av programmet.

-- 

Jag vill med min medverkan visa att jag är så mycket mer än mitt funktionshinder.KRAM LENA


Uppsala Nya Tidning

Publicerat: 2012-01-15 | 15:56:20 i Media

Idag är jag med på intervju i Uppsala Nya Tidning. En personlig intervju med mig om resan men också angående min personlighet och framtidsmål i övrigt.

Det är alltid svårt att veta vad man egentligen skall satsa på. Det finns ju så otroligt mycket roliga saker att testa på. Man får lite ångest vad man än väljer och därför så väljer man inte alls ibland vilket i sig inte är en bra lösning på ett problem.


På måndag börjar jag på ett nytt apotek i Märsta. Det är fortfarande på Kronans Droghandel och vi slår upp portarna den 26 januari. Så nu gäller det att bygga upp ett apotek från grunden med nya rutiner och smidiga system. Skall bli riktigt roligt då det verkar som att det blir ett härligt gäng med unga kvinnor runt min egen ålder. Fart och fläkt med mycket skratt är det jag hoppas på helt enkelt!Annars har jag varit i kyrkan och sjungit med i kören på årets fest. Härlig stämning med mycket tårta! Välkomna dit ni som är i närheten på söndagar kl11Nedan ser ni lite bilder som togs till Uppsala Nya Tidning för reportaget!

I köket hemma

 

Vardagsrummet

på väg till gymmet i snön

 

Afrikamössan i snön

 

 

KRAM PÅ ER!!!!


The tree of life

Publicerat: 2012-01-11 | 01:33:17 i Mitt dagliga liv

Har nyss sett den kritikerrosade filmen the tree of life med Brad Pitt. Kan inte säga att filmen kommer så högt upp på min lista av sevärda filmer. Kändes gaska seg och intetsägande. Men, visst, den hade verkligen många vackra bilder ifrån universum och annan vacker natur. Jag får väl helt enkelt erkänna att jag inte är en tillräckligt djup person för att uppskatta den här sortens impressionistiska filmer.  På imdb.com som är databibeln för film har den fått 7.2 vilket är ett riktigt bra betyg. Så om ni tycker om lite mer konstnärliga filmer låt er inte luras av mig.
Teaser

Publicerat: 2012-01-09 | 15:55:17 i Mot Alla Odds
Väntar på att bilen skall bli klar och surfar runt lite på facebook. Såg då att SVT har lagt ut sin teaser på Youtube vilket i sin tur innebär att jag kan lägga in den här på bloggen;) Najs!!


På hemsidan kan ni se allas personliga presentationer vilket är ett hett tips för alla som vill veta lite mer om de olika deltagarna. Tänkte att jag själv skulle ge lite olika bilder av de olika personerna som medverkar under seriens gång.
Min kära vän Masoud är t.ex. med i Expressens TV-bilaga så gå gärna och införskaffa den! Han är en riktigt skön prick som ni kommer att älska.
Som ni ser så var det värsta med resan att dra runt på mig! Tur att man kan vara en bromskloss för någon, ha ha! Men, men, utan mig så hade det ju inte blivit ett bra och tufft program. Då hade de ju bara traskat på som vanligt. Iofs hade väl det varit jobbigt nog, men inte så sjukt jobbigt som det blev med mig där. Ha ha, jag vet inte riktigt vad jag skall säga. Men jag vet att Masse är en underbar snubbe och han tycker om mig iaf:D

Hemsidan på SVT

Publicerat: 2012-01-06 | 18:59:49 i Mot Alla Odds
http://svt.se/2.162178/mot_alla_odds

Han är hittad

Publicerat: 2012-01-04 | 17:28:29 i Mitt dagliga liv

Äntligen har man hittat den kidnappade Alexander Åhman. Även om jag inte kände honom personligen utan vänner till honom så känns det verkligen underbart att han lever! Tänk att det i lilla Sverige har skett ett gisslandrama. Det känns oftast så långt borta att man skulle råka ut för något liknande men nu är det verkligen så nära!

 

Annars har man flängt runt under julen. Först åkte vi ner till Småland för att fira med familj och vänner. Vi var och sjöng och spelade för de köande på syrrans jobb i Gislaved. Det var roligt, men jag kände att rösten sviktade i slutet då jag var på väg att bli förkyld. Som alltid i vår familj är det fullt ös medvetslös på julen och det var samma sak denna jul. Man var helt slut när man sedan skulle ta sig upp till Dalarna på juldagen.

 

 

 

 

På väg till Dalarna så började bilen strula. Något var fel med oljan. Så surt! Men det löste sig till slut och på måndag efter att jag blivit 9000kr fattigare så kommer den vara fixad. Så ni förstår ju att det inte är lönt att kidnappa mig iaf.

 

Hemma i Dala-Järna med Tomas familj

 

Över nyår så hängde vi på den nu kända Even Closer konferensen i Dala-Järna. Det var grymt najs med mycket musik och annat skoj. Det finns så otroligt mycket härligt folk i den lilla byn. Dessutom fick jag träffa lite nykläckta barn.

 

Lilla Charlie 3 månader gammal

Det börjar ju närma sig nu den stora dagen inför premiären av Mot Alla Odds. SVT har lagt ut en länk där man kan gå in och se exakt vilka sträckor vi har gått och vilka faror det är som vi har stött på under vandringen. Kolla gärna in på

http://svt.se/2.167481/expeditionens_ledare_och_lakare

RSS 2.0