22 Juli 2011, en sorgens dag

Idag är det en historiskt sorgsen dag. Men förhoppningsvis också en dag som är en början till upprättelse för alla de människor som miste någon i Norge den 22 juli 2011. Det är något som inte riktigt går att förstå att det har hänt, men ju mer bevis de lägger fram desto mer så återupplever man det som man kände just då.


Tårar kommer då de pratar om alla de offren som fick sätta livet till. Man kan helt enkelt inte förstå att någon kan handla på ett så brutalt och kallt sätt som Anders Behring Breivik har gjort. Han sitter i rätten och rör inte en enda min när de läser upp de namn som har gått bort. Däremot när de visar hans egen propagandafilm så fäller han tårar och verkar strakt berörd. Man vill liksom gå in i hans huvud och se hur han tänker. Hur resonerar en människa som gör något så ont som det han har gjort?

Han verkar ju helt klart ha något under pannbenet då han ändå har planerat detta dåd så utförligt, men samtidigt verkar han helt sakna insikten att se vad han faktiskt har gjort.


Han sitter och småler åt pressen och verkar på något sett njuta av att han är i centrum just nu. Frågan är hur han kommer att hålla i rätten under de 10 veckor som detta skall fortgå. Jag hoppas att han brister och ser vad han har gjort, men jag är inte säker på att det kommer att ske. Snarare motsatsen. Endast när han inser vad han har gjort kan han bli en bättre människa. Frågan är dock om man kan hantera den informationen utan att själv ta sitt liv. Frågan är hur psykiskt störd han är.


8st dog av hans explosion i centrala Oslo om inte jag hört fel, och ca 200st blev skadade. Av ca 560 personer på Utöya blev 69 personer dödade och 33st skadade.


Jag beklagar djupt sorgen för alla anhöriga och önskar att ni efter detta kan gå vidare även om det måste vara fruktansvärt tungt.


Kärlek


image description

kort taget direkt från NRK på Anders Behring Breivik


Kommentarer
Postat av: Lövis

Ring mig på 0739-429296

Lövis

2012-04-16 @ 15:30:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback