Bärgare

Publicerat: 2011-12-25 | 11:49:10 i Mitt dagliga liv

Jaha, då vart det fel på bilen i Mariestad. Mindre kul.


Alzheimers light

Publicerat: 2011-12-19 | 21:01:47 i Mitt dagliga liv
Det där att komma ihåg saker är verkligen inte min starka sida. Idag på min lediga dag så låg jag där slumrandes runt kl. 10 i min sköna säng då det ringde på dörren. Vem kunde det vara? Skulle jag träffa någon idag? Nej, jag kunde inte komma på någon jag hade stämt träff med. Jag gick upp, rufsig i håret i bara nattlinnet och öppnade försiktigt dörren. Där ute stod fotografen för Uppsala nya tidning. Just det, honom hade jag bestämt för en månad sedan att jag skulle träffa idag. Det hade helt flugit ur min hjärna. Jag kunde inte annat än att skratta åt eländet så jag gjorde det och erbjöd in honom att vänta medan jag skulle klä på mig. Han skulle ändå iväg och fota någon mer efter mig så han åkte dit istället och kom därefter tillbaka till mig igen. Snäll fotograf som jag har träffat vid flertalet tillfällen nu. Jag lovades att få bilderna efter att artikeln i UNT publicerats, så då kommer även ni att få ta del av dem.

Andra bilder som jag däremot fick ta del av idag var de ansiktsbilder som en kille vid namn Casper Löfgren tog som också studerar på Berghs fotoskola. Så jag lägger väl ut dem för beskådan.

 

 

 

Annars har jag varit och tränat på gymmet idag och fått en genomkörare av kroppen. Gött inför all onyttig julmat som skall förtäras i jul. Nu har man förstått att julen verkligen är här då vi har fått blaskig snö ute. Blev helt genomsur på vägen till gymmet idag vilket var mindre skönt. Jag har verkligen inte saknat snön och hoppas på en fortsatt vinter utan denna icke rullstolsvänliga företeelse.

Varma vinterkramar från mig


Underbar helg!

Publicerat: 2011-12-17 | 16:11:11 i Mitt dagliga liv

Istället för att stressa denna helg med julklappsinköp och stress har jag istället mysat runt i lägenheten i nattkläder och städat lite granna till skön musik. Redan igår har jag förberett mat inför ikväll mm. då vi får gäster ifrån Småland. En härligt mustig fransk köttfärsgryta blir det med potatismos och sallad. Potatisen är skalad så den är bara att sätta på och grytan skall bara värmas. Ha redan smakat lite och den blev riktigt mumsig.



Det känns så skönt att vara färdig med i princip alla julklappar. Det enda jag inte gjort är att slå in dem i paket. Man brukar spara ganska mycket plats i bilen om man gör det på plats så jag tror nog att jag gör så.



Något som däremot inte kommer att vara lugnt är just själva julhelgen. På onsdag åker vi ner till Småland för att där sedan fira julafton. På juldagen åker vi tidigt upp till Dalarna för att kl. 14 vara hos svärfar. Sedan på annandag jul måste jag åka tillbaka till Uppsala för att jobba i mellandagarna och under nyår så skall jag åter upp till Dalarna. Jag kommer därmed minst spendera 20timmar i bil. Men det är det väl värt när man vill umgås med underbara vänner och sin familj. Får skylla mig själv att jag har flyttat så långt ifrån allt och alla antar jag.



Hur går det för er i julstressen? Hoppas ni har tid att ta vara på varandra!!


Nedan är en av mina favoriter av alla jullåtar som finns




Personporträtt

Publicerat: 2011-12-15 | 23:56:20 i Mot Alla Odds
Våra personporträtt kommer att visas inför programstarten i SVT1 i januari under bestämda tidpunkter. Vill du se mitt så kommer de att visas:


9/1 kl 16:55        10/1 kl 13:55        16/1 kl 03:20


eller så kan du surfa in när du vill på SVTplay såklart:)
Simma lugnt!♥

Hemmabio

Publicerat: 2011-12-15 | 00:57:51 i Mitt dagliga liv

Ett av mina intressen är film. Jag har fått det genom min man Tomas som har introducerat mig in i filmens magiska värld. Hemma har vi en hemmabio med en 90 tum stor skärm som täcker i princip en hel vägg i vårt vardagsrum. Hemskt kanske en del tycker, men jag tycker att vi lyckats få in denna ramspända duk riktigt snyggt. Det bästa är att vi med en riktigt bra projektor tillsammans med en blue-ray spelare och bra surroundsystem fått en bättre bild och upplevelse än vad man får i många biosalonger. Dessutom kan man ta toapaus när man vill utan att missa något. Grymt gött helt enkelt!


Bästa film hittills är nog… hmmm… svårt val, men Gladiator är grym.


Sämsta film måste vara Zardoz. Eller iaf. stördaste filmen någonsin alla kategorier. Inget slår denna film när det flygande stenhuvudet säger ”The Gun is Good, the Penis is Evil” Tror du mig inte? Kolla in klippet på youtube från det älskade shitcase cinema review.






Julhandeln är igång

Publicerat: 2011-12-13 | 22:07:12 i Mitt dagliga liv

Nu märks det att julen närmar sig. På jobbet börjar vi äntligen märka av att det säljs lite mera klappar. Det har varit ganska trögt då det knappt har varit någon snö, och därmed har människor inte riktigt förstått att det faktiskt snart är jul. Själv har jag inhandlat några till julklappar idag till nära och kära så nu är det inte många kvar. Jag måste erkänna att jag älskar att köpa presenter till andra. Jag skulle nog kunna arbeta som presentinköpare om det hade funnits som arbete.

 

Min kollega har blivit sjuk så jag kommer få hoppa in och jobba imorgon med, men det känns helt ok. Bara hon inte har fått virus på balansnerven som de misstänker, för då kommer hon nog inte tillbaka på ett bra tag. Jag har inte lust att jobba hela julen. Jag vägrar snarare att jobba hela julen. Jag vill hem till mitt kära Småland och bli omhändertagen av min underbara familj. Ja, det gäller väl att inte ta ut det hemska i förskott antar jag.

 

Har lagt in en underbar länk till en låt ifrån youtube. Lyssna och njut!

 

 



Julklappsplanering

Publicerat: 2011-12-12 | 15:48:48 i Mitt dagliga liv

Nu har jag nästa fixat alla julklappar tills i år. Känns bra. Tycker att jag har hittat fina julklappar till alla i år. Har dessutom köpt mina egna genom en av mina favoritsidor lyko.se. Här har de massa hårprodukter, smink och parfymer till bra priser. Det som är det roliga är att jag känner de flesta som jobbar där och varje gång jag köper något vet jag att jag gynnar mina underbara vänner. I år kommer jag få julklapparna nedan;



Joico K-Pak Color Therapy Restorative Styling Oil
Förseglar och ger näring til fjällskiktet för att skydda färgen.
Stärker, skyddar och återuppbygger. Ger extra liv och
glans till färgen Vårdar och mjukgör håret. Reducerar 
torknings- och stylingtiden. Skyddar håret från UV-
strålar och värmeverktyg. Förlänger färgens levnadstid.

Rekommenderas till:
Alla hårtyper för vård, styrka, mjukgöring, tillförsel av
glans och för att motverka färgtapp. Torrt, skada hår.
Färgbehandlat hår. Lockigt, vågigt och krulligt hår.
Hår som blivit bekt mer än två nivåer. Kemisk skadat hår.
Jag bara älskar denna oljan! Skyddar håret och gör det blankt och livfullt utan att tynga ner håret.


Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara Black
Mascara för upp till 300 % mer ögonfransvolym.
Min favorit, trots att den är gammal på marknaden nu, är Max Factors 2000 Calorie Mascara. Har testat andra under årets lopp men kommer alltid tillbaka till denna då den ger mycket volym, utan att kladda. Den är dessutom lätt att tvätta bort.


Schwarzkopf Osis Body Me
Fullifying volume serum
Ger håret volym utan att det känns kladdigt

• Ger håret en betydligt fylligare känsla
• Ger upp till 100% mer volym
• Lent och mjukt hår med extra volym
• Värmeskydd
Body Me är ett måste efter varje dusch. Man tar bara en liten klick och masserar in i håret när det är handukstorkat. Gör håret tjockare och lättare att arbeta med. I love it!



Redken Blonde Glam shampo
Rengör varsamt blont hår och förtydligar slingorna 
för att återuppliva hårets dimensioner. 
Hjälper till att förtydliga färgen och förstärker hårets styrka. 


Redken Blond Glam Rich Vanilla Color Enhancer
Förnyar och återupplivar varma blonda
nyanser samt slingor. Tillför fukt utan
att tynga, stärker hårstråna samt ger
multidimensionell glans.

Jag har testat en massa olika schampo och balsam men har fastnat helt för denna serie från Redken. De är perfekta för att fuskblondiner som mig som vill ha ett livfullt hår med snygga slingor trots att man har utsatt håret för blekning.


Kolla in på lyko.se för lite julklappsinköp du med:)

Berghs

Publicerat: 2011-12-11 | 23:06:57 i Media

Tänkte lägga ut några bilder som togs runtomkring den fototagning jag gjorde för Berghs skola. Dessa foton togs av Maria Langen som går som elev där just nu. Senare kommer det fler kort som togs av de andra eleverna. Håll tillgodo!



Mysig helg

Publicerat: 2011-12-11 | 17:56:24 i Mitt dagliga liv
Helgen går mot sitt slut vilket alltid är lika tråkigt. Under lördag och söndag har vi haft påhälsning av Tomas pappa med fru vilket varit väldigt trevligt. Vi har pratat, ätit, köpt lite julklappar och varit på julkonserten Present i pingstkyrkan. Själv har jag varit med och sjungit de flesta julkonserterna och fick idag uppleva att bara sitta och lyssna. Det var otroligt skönt och en underbar upplevelse. Jag är stolt över att vara med i en så mångkulturell församling som har så många duktiga människor som vill ge så mycket av sig själva till andra.



Samtidigt som jag skriver detta sitter jag och lyssnar på klipp från så mycket bättre. Lale är verkligen en begåvning som har någonting extra. Hon uttrycker så mycket känslor i texterna. Liknar Björk på något sätt. Lena PH däremot kollar mer textapparaten än på sina åhörare när hon sjunger en av E-types låtar. Så tråkigt. Tycker förresten det är grymt dåligt av tv4play att man måste betala för att få se deras program som är äldre än en vecka, men man måste ändå genomlida en massa reklam. Nej, tummen ner för det.



Det är Mastiff, samma produktionsbolag som gjort Mot alla odds som gjort programmet Så mycket bättre. Killen som kom på programidén har fått pris för bästa program om inte jag minns fel. Det gör mig lite tryggare i att det kommer bli en bra serie Mot alla odds när den börjar. Man har nästintill glömt att man har varit med i en stor produktion. Det var ju så länge sedan man var borta i Afrika nu. Man kommer såklart ihåg alla underbara människor och upplevelser som man hade, men att det faktiskt filmades och skall visas i TV har man liksom skjutit ifrån sig. Jag var så oerhört inställd på 7:e november och att allt skulle bli så spännande. Sen när Madde gick bort så fick det liksom sig en ny dimension med allt. Det kommer bli speciellt att se henne livs levande, skrattande och kämpande.


image description

Hoppas iaf att ni alla mår bra och att julhysterin inte är för illa för er alla. Själv är jag glad då jag hittade en fin mössa till pappa från oss barn. Pappa älskar allt som är varmt så den här kommer han bli glad för.


Kram på er!!

Hektisk vecka

Publicerat: 2011-12-05 | 15:06:54 i Mitt dagliga liv

Idag är jag helt slut i hela kroppen. Vaknade med svullna händer med fingrar som korvar efter helgens matcher. Hela förra veckan var lite väl mycket för att min kropp egentligen skall orka med. För det första var det slutspurten på inventeringen på jobbet vilket gjorde att man var tvungen att jobba över, sedan träning måndag, torsdag och match på onsdag, lördag och söndag. Helgernas matcher var dessutom i Malmö på lördagen och i Göteborg på söndagen. Så skönt att den här veckan är över och att jag idag är ledig!


Det som ändå är bäst är att vi lyckades vinna alla våra matcher och därför känns det mer ok att vara helt slut i kroppen. Sista matchen innan juluppehållet är på onsdag mot Norrbacka. Jag hoppas på vinst igen så man med gott samvete kan ta juluppehåll innan våren kommer igång. Nedan har jag kopierat vad som står om laget i Nacka Värmdö Posten.


Full pott under NHI:s roadtrip
Nacka Basket
Nacka HI fortsätter att briljera i rullstolsbasketens högstaliga. Förra veckans tre bortamatcher innebar lika många vinster. I tur och ordning nerkämpades Eskilstuna HIF (73-60), FIFH Malmö (69-55) och Göteborgs RBK (70-47).
– Peter Kohlströms insatser måste lovordas. Han var bra både defensivt och offensivt i alla tre matcherna, säger lagledaren Robert Öberg.
På onsdag väntar hett derby när Norrbacka gästar Tollare Bollhall. Hos gästerna spelar storstjärnan Hussein Haidari, som förra säsongen hade NHI som klubbadress.


Detta är kopierat från http://www.nvp.se/Sport/Sporthelgen-i-korthet-NHI-tog-tre-raka/


 

Jag börjar känna lite julstress nu inför alla julklappar som borde köpas in och att jag inte vet vad jag skall köpa till alla!! Den enda jag är i princip färdig till är Tomas. Jag får helt enkelt göra en lista, det brukar vara det bästa.


Kanske har ni några bra julklappstips?


Varma julkramar Lena


RSS 2.0